HÅLLBARHET

Vi har många fokus- och förbättringsgrupper hos oss på Rofa Design!

Just när det gäller hållbarhet så är det vi som fått förtroendet att driva vårt viktiga arbete framåt!

Tack för att du är intresserad av vårt hållbarhetsarbete. Hoppas du har en fin och hållbar dag!

 

Vill du veta mer? Hör av dig!

LEVERANTÖRER & INKÖP

Alla våra produkter designas av oss här på Rofa Design, men som så många andra aktörer inom detaljhandeln äger vi inga egna fabriker utan våra produkter tillverkas i noga utvalda fabriker runt om i världen, främst i Asien och Europa. När vi fått hem våra varor så sker den personliga märkningen här hos oss, av oss.

Det är av högsta vikt för oss att produkter tillverkas i fabriker där det råder respekt för både människa och miljö. För att säkerställa detta arbetar vi endast tillsammans med leverantörer som är medlemmar i Amfori BSCI. BSCI är ett världsledande initiativ för socialt ansvarstagande där uppförandekoden omfattar bl.a. barnarbete, tvingande arbetskraft, diskriminering, löner, hälsa, arbetssäkerhet och miljö.

Vi älskar barn. De är det dyrbaraste vi har och deras säkerhet går före allt annat.
Självklart är våra säkerhetstester utförda på våra barnprodukter enligt kraven på europeisk standard EN71. Kraven säkerställer att leksaken inte utgör någon mekanisk och fysikalisk risk som exempelvis smådelar. De är även testade för brandrisk och farliga ämnen.

Alla leksaker är CE-märkta där det krävs enligt EU:s leksaksstandard. Alla tester utförs på ackrediterade testinstitut.

ÅTERVINNING

Sortera paketmaterialet enligt:

  • Plastpåsar sorteras i Plastförpackningar

  • Kartong sorteras i Pappersförpackningar

  • Skrynklat papper sorteras i Pappersförpackningar

  • Tejpen sorteras i som plast på återvinningsstation alternativt som brännbart (soppåsen)

  • Följesedeln sorteras i Tidningar

 

 

Ibland händer det även att vårt packmaterial återanvänds ytterligare en gång innan det kommer till källsorteringen. Exempelvis kan man bygga spännande nya världar att drömma sig bort i. 

I just detta fall är det Wille, Alex och Robin på packning som varit kreativa! 


 

 

Om det är så att ditt barn kanske växt ur sin badrock eller växt ifrån sin ryggsäck får du jättegärna lämna in till insamling så att varan kommer till glädje en andra gång. Vi på Rofa Design skänker många av våra varor med feltryck eller skönhetsdefekter till Stockholms stadsmission.

Stockholms stadsmission arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning. Målet är att förebygga utanförskap och att främja delaktighet oavsett ekonomi och bakgrund. Genom att skänka en stor del av felmärkta och smådefekta varor bidrar Rofa Design till att Stockholms stadsmission kan finansiera sitt viktiga arbete.

Genom sitt engagemang för bygden finns vår fina Hjälpfond i Sorunda som fungerar som en kanal när vi eller våra grannar är i behov av hjälp och vi som samhälle kan sluta upp och hjälpa varandra.

Rofa Design ställer alltid upp när behovet kan täckas genom våra produkter. Till exempel när det är dags för födelsedags- eller julklappspresent.

Ibland händer det att vi har med oss en festis eller kolsyrad dryck till lunchen eller eftermiddagsfikan, ganska ofta om vi ska vara ärliga. All pant går oavkortat till Ösmos fotbollsklubb.​​​​​​

Vi har fantastiska förskolor och pedagoger i vår kommun! Många av oss lämnar över våra barn i deras kompetenta händer varje dag <3. Varje termin erbjuder vi våra förskolor gamla produkter för pyssel och knåp i deras verksamhet. Det brukar uppskattas! 

 

Rofa Design AB
Org.nr: 556573-1675

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen